دیوارکشی بیش از ۱۰ کیلومتر در مرز ایران و افغانستان
۳ مهر (میزان) ۱۴۰۳ – ۲۴ / ۹/ ۲۰۲۴
به گزارش خبرگزاری ایسنا، امیر سرتیپ نوذر نعمتی در گفت و گویی با بیان این که «ماموریت انسداد مرز با کشور افغانستان به نیروی زمینی ارتش واگذار شده است»، اظهار داشت: برای این منظور کارهای زیربنایی انجام شده و بیش از ۱۰ کیلومتر دیوار در مرز کار گذاشته شده است؛ همچنین ۵۰ کیلومتر از مرز آماده دیوارگذاری است و در این راستا نزدیک به ۲۰ کارگاه در طول مرز اقدامات زیرساختی و امور نصب دیوار را پیش میبرند.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه «انسداد مرز موجب افزایش امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق میشود»، خاطرنشان کرد: انسداد مرز به رونق اقتصادی کشور کمک میکند و موجب کنترل دقیق و اصولی ورود و خروج از مرزها میشود.اینگونه نیست که با انسداد مرز میخواهیم درب کشور را بسته نگه داریم؛ زیرا ما در همه مرزها با همه کشورها مبادی ورود و خروجی رسمی داریم. ما با انسداد مرز میخواهیم ورود و خروج از مبادی رسمی و اصلی به صورت کنترلشده و بهتر انجام شود و این اقدام قطعاً امنیت کشور و مناطق مرزی را افزایش میدهد و تأثیر مثبتی در اقتصاد کشور خواهد داشت.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت و خروج اجباری بسیاری از مردم افغانستان به کشورهای همسایه -از سر ترس، یاس و استیصال-، شاهدِ ظهور چالش های متعددی مرتبط با سیل جمعیت مهاجر افغان در ایران و طرح نقد و انتقادات فراوانی در همین خصوص بوده ایم. اما شاید بتوان گفت ورود بی رویۀ مهاجران خصوصا مهاجران غیرقانونی، تبعاتی ناخوشایند به همراه داشته که نه تنها فرصتی برای تنش افزایی و آتش افروزیِ گروه هایی مخاصمه جو و فرصت طلب در دامن زدن به مباحثی مجادله آمیز نظیر “ایران هراسی و یا افغان هراسی” گشته، بلکه جمعیتِ افغانستانی هایِ ساکن در ایران که سال ها با آرامش خاطر و به طور قانونی در این کشور مشغول کار و زندگی بودند را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بدین ترتیب باید توجه داشت که ضمنِ اهمیت و ضرورتِ اتخاذ اقداماتی عملی و کارآ نظیر دیوار کشی در جهت تامین امنیت در ابعاد مختلف آن (مرزی-اقتصادی-فرهنگی) و کنترل هرچه بیشتر روند پذیرش مهاجران، برچیدن جریان های تهاجمی که فرهنگ همسایگی و اشتراکات تاریخی دو ملت را هدف قرار داده اند نیز می تواند اقدامات فرهنگی مفید و موثری باشد.