تصویر روز

فوزیه کوفی: زنان افغانستان در مبارزه برای حقوق خود پیروز خواهند شد

۴ مهر (میزان) ۱۴۰۳ – ۲۵ / ۹/ ۲۰۲۴

فوزیه کوفی، نماینده سابق مجلس افغانستان، فعال حقوق زنان و عضو هیات دولتی مذاکره کننده با طالبان در نشست ویژۀ زنان افغانستان در حاشیه هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بر مبارزه زنان برای حقوقشان تأکید کرد و گفت که این زنان در نهایت در مبارزه خود پیروز خواهند شد. در این نشست، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، روزماری دی‌ کارلو معاون دبیرکل، و نیز چهره‌ هایی از افغانستان از جمله حبیبه سرابی و اصیلا وردک حضور داشتند.

فوزیه کوفی در این نشست اعلام کرد: «ما زنان افغانستان در جلسات و تصمیم‌ گیری‌ ها به حاشیه رانده شده‌ ایم، اما امروز در حضور آنتونیو گوترش و دیگران، نشان می‌دهیم که این مبارزه را به پیروزی خواهیم رساند.»

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز هشدار داد تا زمانی که طالبان تبعیض جنسی را کنار نگذارند در جامعه جهانی پذیرفته نخواهند شد.

فوزیه کوفی باری دیگر در برابر تصمیم سازمان ملل متحد، مبنی بر حذف زنان از سومین نشست دوحه از خود واکنش نشان داده، تأکید کرد که طالبان در این گفتگوها مدعی احترام به حقوق زنان بودند، اما پس از به قدرت رسیدن به تعهدات خود عمل نکردند.

شایان ذکر است پیش از این نیز فوزیه کوفی در ۲۷ ژوئن، در مقاله‌ ای در گاردین نوشت که طالبان جنگ خود را علیه زنان افغان آغاز کرده و با استفاده از خشونت و شکنجه صدای آنها را در کشور خاموش کرده‌ است. چنانچه به گفتۀ وی، با حذف زنان از نشست دوحه، سازمان ملل به طالبان کمک کرد تا این گروه صدای زنان را در خارج از کشور نیز خاموش کند. فوزیه کوفی در گفته های خود افزود، موضوعاتی نظیر مبارزه با مواد مخدر و بخش خصوصی دو موضوع حاشیه‌ ای در نشست سوم دوحه محسوب شده و طرح آنها بدان معنا بود که این کنفرانس مسائل اساسی مانند پاسخگو کردن طالبان به خاطر نقض بی‌ سابقه حقوق زنان و دختران افغان در زمینه تحصیل، اشتغال و مشارکت فعال آنها در جامعه را نادیده می‌ گیرد.

به گزارش خبرگزاری آمو، همچنین اصیلا وردک، فعال حقوق زن نیز در این نشست مرتبط با زنان افغانستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که زنان و دختران افغانستان تحت حاکمیت طالبان به حاشیه رانده شده‌اند و آینده آنها نامشخص است. او افزود که زنان و دختران افغانستان از ابتدایی‌ ترین حقوق خود محروم شده‌ و نمی‌ توانند صدای خود را در برابر سرکوب‌ های تحمیلی بلند کنند. به گفته او، قوانین جدید طالبان توجیهی برای سرکوب زنان ایجاد کرده است.
در همین حال، حبیبه سرابی، والی پیشین بامیان نیز در این نشست اعلام کرد که حذف نیمی از جمعیت افغانستان امکان صلح در کشور را از بین می‌ برد و از جامعه جهانی خواست تا قطعنامه ۱۳۲۵ مبنی بر تعیین فرستاده ویژه برای افغانستان را اجرا کنند و همچنین اصول محو هرگونه تبعیض علیه زنان، آپارتاید جنسیتی و قتل‌عام هزاره‌ ها را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.

حبیبه سرابی، فوزیه کوفی و اصیلا وردک
حبیبه سرابی، فوزیه کوفی و اصیلا وردک
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا